Шлемоносный казуар

Европейская племенная книга

Шлемоносный казуар распространён в Новой Гвинее и на северо-востоке Австралии (в Квинсленде). Популяция уменьшается. В Австралии шлемоносному казуару больше всего повредило уменьшение подходящей среды обитания в результате вырубки лесов. В Новой Гвинее на казуара ведется охота; для местного населения это существенный источник питания. Также его отлавливают для торговли. Есть районы, где казуары уже полностью истреблены.

Охрана вида

■ C 2004 года информация о содержании и размножении вида обобщается в Европейской племенной книге (ESB – European Studbook). Племенную книгу ведёт Vogelpark Avifauna, Алфен-ан-де-Рейн, Нидерланды.

Обратно в список

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit