Каравайка

Каравайка – это самый распространённый вид ибисов. Гнездится на юге Европы (небольшая часть мировой популяции), в Азии, Африке, Австралии и Северной Америке. В мире численность сокращается, но в Европе и Северной Америке популяция растёт. Виду больше всего угрожает уменьшение среды обитания, загрязнение её пестицидами, а также охота.

Охрана вида

■ Включена в приложение II Боннской конвенции как мигрирующий вид с неблагоприятным статусом охраны, для сохранения которого необходимы международные соглашения. 
■ Включена в приложение II Бернской конвенции как особо охраняемый в Европе вид.
■ Включена в приложение I Директивы Европейского Союза 2009/147/ЕС об охране диких птиц.

Обратно в список

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit