Sarkanais vilks

Vašingtonas konvencijas II pielikums

Pasaules Sarkanā grāmata: apdraudēta suga (Endangered)

Apdraudēto sugu Eiropas programma

Sarkanie vilki ir sastopami Āzijā – Bangladešā, Butānā, Indijā, Indonēzijā, Kambodžā, Ķīnā, Laosā, Malaizijā, Mjanmā, Nepālā un Taizemē. Suga jau izmirusi Afganistānā, Dienvidkorejā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Krievijā, Mongolijā, Singapūrā, Tadžikistānā un Uzbekistānā. Populācija turpina samazināties. Galvenie apdraudējuma faktori – pilsētu paplašināšanās, lauksaimniecība, malu medības, invazīvo sugu ietekme un vīrusu infekcijas.

Aizsardzība

■ 1986. gadā iekļauts Pasaules Sarkanajā grāmatā, 2004. gadā atzīts par apdraudētu sugu (Endangered – EN).
■ Sarkanajam vilkam 2006. gadā izveidota apdraudēto sugu vairošanas Eiropas programma (EEP). Pašlaik to koordinē Obtēras zoodārzs Francijā.
■ Iekļauts Vašingtonas konvencijas (CITES) II pielikumā kā suga, kuras pastāvēšana var kļūt apdraudēta, ja netiks stingri kontrolēta šo dzīvnieku un to daļu un izstrādājumu starptautiskā tirdzniecība.

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit