Pundurmangusts

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Mammalia – zīdītāju klase
■ Carnivora – plēsēju kārta
■ Herpestidae – mangustu dzimta
■ Helogale parvula – pundurmangusts

Izplatība savvaļā

Pundurmangusti sastopami Āfrikas austrumos, izplatības areāls ietver Angolu, Botsvanu, Dienvidāfrikas Republiku, Etiopiju, Keniju, Kongo Demokrātisko Republiku (Zairu), Malāviju, Mozambiku, Namībiju, Somāliju, Sudānu, Svazilendu, Ugandu un Zambiju.

Uzskata, ka populācija ir stabila, un nav zināmi būtiski faktori, kas sugu apdraudētu. Savā izplatības areālā pundurmangusts ir mežos un savannās visbiežāk sastopamā sīko plēsēju suga.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Pundurmangusti mīt apdzīvotos termītu pūžņos?
■ Pundurmangustu mātītes dominē pār tēviņiem?
■ Pundurmangusti rūpīgi kopj saslimušos grupas locekļus?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit