Āfrikas zemes vāvere

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Mammalia – zīdītāju klase
■ Rodentia – grauzēju kārta
■ Sciuridae – vāveru dzimta
■ Xerus inauris – Āfrikas zemes vāvere

Izplatība savvaļā

Āfrikas zemes vāveres izplatītas Āfrikas dienvidos – Botsvanā, Dienvidāfrikas Republikā, Lesoto un Namībijā. Vērtē, ka populācija ir stabila. Nav zināmi būtiski faktori, kas sugu apdraudētu, ja neskaita apstākli, ka dažviet areālā Āfrikas zemes vāvere izpelnījusies lauksaimniecības ražas postītājas reputāciju.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Āfrikas zemes vāveres sauļojas, guļot uz vēdera?
■ Āfrikas zemes vāveres savu asti izmanto kā saulessargu?
■ Āfrikas zemes vāveru mazuļi spēlējas ar surikatu un mangustu mazuļiem?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit