Āfrikas koku dzeloņcūka

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Mammalia – zīdītāju klase
■ Rodentia – grauzēju kārta
■ Hystricidae – dzeloņcūku dzimta
■ Atherurus africanus – Āfrikas koku dzeloņcūka

Izplatība savvaļā

Āfrikas koku dzeloņcūkas sastopamas mežainos rajonos Āfrikas rietumu un centrālajā daļā – Beninā, Ekvatoriālajā Gvinejā, Gabonā, Gambijā, Ganā, Gvinejā, Kamerūnā, Kenijā, Kongo Demokrātiskajā Republikā, Kongo Republikā, Kotdivuārā, Libērijā, Sjerraleonē, Sudānā, Togo un Ugandā. (Konstatētas arī Bioko – Ekvatoriālajai Gvinejai piederošā salā 32 km attālumā no kontinenta.)

Šobrīd nav informācijas par populācijas lielumu. Savā areālā Āfrikas koku dzeloņcūkas nav retums, bet, tā kā ir aktīvas naktī, tās reti redz. Visbiežāk tās redzamas tirgos, un malu medības ir faktors, kas sugu varētu visvairāk apdraudēt.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Āfrikas koku dzeloņcūkas pašas nerok alas?
■ Āfrikas koku dzeloņcūkas audzē fermās?
■ Āfrikas koku dzeloņcūkām ir adatas uz vēdera?

Atpakaļ uz sarakstu

Galerija

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit