Taivānas fazāns

Pasaules Sarkanā grāmata: daļēji apdraudēta suga (Near Threatened)

Vašingtonas konvencijas I pielikums

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Aves – putnu klase
■ Galliformes – vistveidīgo kārta
■ Phasianidae – fazānu dzimta
■ Lophura swinhoii – Taivānas fazāns

Izplatība savvaļā

Taivānas fazāns sastopams Dienvidaustrumāzijā, tas ir Taivānas endēms. Sugas samazināšanos savulaik izraisīja galvenokārt nekontrolētas medības. Tagad būtiskākais apdraudējuma faktors ir mežu izzušana un ar to saistītā populācijas fragmentācija. Populācija turpina samazināties.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Taivānas fazāni pārtiek no tūkstoškājiem?
■ Taivānas fazāni pārtiek no termītiem?
■ Taivānas fazāni dēj uz kailas zemes?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit