Sudraba fazāns

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Aves – putnu klase
■ Galliformes – vistveidīgo kārta
■ Phasianidae – fazānu dzimta
■ Lophura nycthemera – sudraba fazāns

Izplatība savvaļā

Sudraba fazāns sastopams Dienvidaustrumāzijā – Kambodžā, Ķīnā, Laosā, Mjanmā, Taizemē un Vjetnamā. Populācija samazinās. Sugu visvairāk apdraud dzīves vides samazināšanās un medības.

Daļa no daudzajām (15) sudraba fazāna pasugām ir apdraudētas (piemēram, L. n. annamensis, kas izplatīta Vjetnamas dienvidos, L. n. whiteheadi Hainaņas salā Ķīnas dienvidos, L. n. engelbachi Laosas dienvidos un  L. n. lewisi Kambodžas dienvidrietumos un Taizemes dienvidaustrumos), bet citviet areālā suga piemērotā biotopā ir parasta.

Sudraba fazāns savvaļā sastopams arī Argentīnā, bet nav precīzu ziņu par šīs populācijas izcelsmi.

Sugai ir apjomīga nebrīves populācija, jo sudraba fazāns ir iecienīts dekoratīvo putnu kolekcijās un zoodārzos.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Par daudzām sudraba fazānu dzīves veida niansēm nav informācijas?  
■ Dažādu pasugu sudraba fazāni izskatās atšķirīgi?
■ Sudraba fazānu tēviņi un mātītes izskatās atšķirīgi?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit