Sarkanais flamings

Vašingtonas konvencijas II pielikums

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Aves – putnu klase
■ Phoenicopteriformes – flamingveidīgo kārta
■ Phoenicopteridae – flamingo dzimta
■ Phoenicopterus ruber – sarkanais flamings

Izplatība savvaļā

Sarkanais flamings izplatīts Amerikā Karību reģionā un Galapagu salās.

XX gs. sarkano flamingu skaits ievērojami samazinājās. Piemēram, 80. gadu sākumā, paplašinot sāls ieguves teritorijas, likvidēja divas no trim flamingu koloniju vietām Jukatānā (Meksikā), un būtiski samazinājās optimālais ligzdošanas biotops Bonairē (Nīderlandes Antiļu salās). Vairākas citas kolonijas izzuda teritoriju apgūšanas, nosusināšanas vai traucējumu dēļ. Gadsimta beigās bija saglabājušās tikai četras no galvenajām kolonijām – Meksikā, Kubā, Bahamu salās un Nīderlandes Antiļu salās. 

Mūsdienās skaits atsācis palielināties. Pašlaik sarkanie flamingi ligzdo Bahamu salās, Dominikānā, Ekvadorā (Galapagu salās), Haiti, Kubā, Meksikā un Venecuēlā. Suga introducēta un ligzdo arī Britu Virdžīnu salās. 

Sarkanos flamingus visvairāk apdraud izmaiņas dzīves vidē (mitrāju nosusināšana) un traucējumi ligzdu kolonijās.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Sarkanie flamingi pārtiek no meldru sēklām?
■ Sarkanie flamingi ligzdu būvē no dubļiem?
■ Sarkano flamingu mazuļiem ir kažociņš?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit