Pelēkā vainagdzērve

Vašingtonas konvencijas II pielikums

Pasaules Sarkanā grāmata: apdraudēta suga (Endangered)

Pelēkā vainagdzērve izplatīta Āfrikas austrumu un dienvidu daļā, t.sk. pasuga gibbericeps – Burundi, Kenijā, Kongo, Malāvijā, Mozambikā, Ruandā, Tanzānijā, Ugandā un Zambijā. Populācija samazinās. Pelēkās vainagdzērves visvairāk apdraud putnu un olu nelegāla ievākšana no dabas, nelegāla starptautiskā tirdzniecība, piemērotas dzīves vides samazināšanās, pesticīdi un sadursmes ar elektrolīnijām.

Aizsardzība

■ 2009. gadā iekļauta Pasaules Sarkanajā grāmatā, 2012. gadā atzīta par apdraudētu sugu (Endangered – EN).
■ Iekļauta Vašingtonas konvencijas (CITES) II pielikumā kā suga, kuras pastāvēšana var kļūt apdraudēta, ja netiks stingri kontrolēta šo dzīvnieku un to daļu un izstrādājumu starptautiskā tirdzniecība.

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit