Melnvaigu zaļspārnītis

Vašingtonas konvencijas II pielikums

Pasaules Sarkanā grāmata: jutīga suga (Vulnerable)

Melnvaigu zaļspārnītis sastopams Āfrikā – Zambijas dienvidrietumos. Skaita samazināšanos 20. gs. veicinājuši trīs galvenie faktori – ķeršana nelegālai tirdzniecībai, dzīves vides samazināšanās, mopānkoku mežos pakāpeniski izžūstot ūdenskrātuvēm, un sugas iecienītās barības sorgo un prosas audzēšanas samazināšanās, 20. gs. 30.–50. gados pārejot uz kukurūzas audzēšanu. Pašlaik melnvaigu zaļspārnīšus visvairāk apdraud dzīves vides samazināšanās, izcērtot mopānkoku mežus. Populācija turpina samazināties.

Aizsardzība

■ Iekļauts Pasaules Sarkanajā grāmatā kā jutīga suga (VU – Vulnerable).
■ Iekļauts Vašingtonas konvencijas (CITES) II pielikumā kā suga, kuras pastāvēšana var kļūt apdraudēta, ja netiks stingri kontrolēta šo dzīvnieku un to daļu un izstrādājumu starptautiskā tirdzniecība.

Atpakaļ uz sarakstu

Galerija

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit