Melnkakla dzērve

Pasaules Sarkanā grāmata: daļēji apdraudēta suga (Near Threatened)

Vašingtonas konvencijas I pielikums

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Aves – putnu klase
■ Gruiformes – dzērvjveidīgo kārta
■ Gruidae – dzērvju dzimta
■ Grus nigricollis – melnkakla dzērve

Izplatība savvaļā

Melnkakla dzērve izplatīta Butānā, Indijā un Ķīnā, bet jau izzudusi Vjetnamā. Skaits pašlaik stabilizējies. Galvenais apdraudējuma faktors – piemērotas dzīves vides samazināšanās. Sugu apdraud arī traucējumi, malu medības un olu ievākšana.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Klimata pārmaiņas nāk melnkakla dzērvēm par labu? 
■ Melnkakla dzērves pārtiek no izbirušiem graudiem?
■ Melnkakla dzērves ligzdo augstu kalnos?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit