Klinšu ibiss

Pasaules Sarkanā grāmata: apdraudēta suga (Endangered)

Apdraudēto sugu Eiropas programma

Vašingtonas konvencijas I pielikums

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Aves – putnu klase
■ Pelecaniformes – pelikānveidīgo kārta
■ Threskiornithidae – ibisu dzimta
■ Geronticus eremita – klinšu ibiss jeb kailpieres ibiss

Izplatība savvaļā

Klinšu ibisi ligzdo tikai dažās izkaisītās kolonijās Marokā un, iespējams, Tuvajos Austrumos. Apdraudētās sugas pasaules populācija šobrīd ir stabilizējusies, taču skaits arvien ir ļoti mazs. Reintroducētas populācijas izveidotas Spānijā, Austrijā un Vācijā. Klinšu ibisus visvairāk apdraud malu medības, dzīves vides samazināšanās, piesārņojums ar pesticīdiem, kā arī karadarbība (Sīrijā).

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Klinšu ibisi ir ūdensputni, kas dzīvo tuksnesī?
■ Klinšu ibisi XVI gs. bija kārots cepetis eiropiešu ēdienkartē? 
■ Klinšu ibisi pavada svētceļniekus uz Meku?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit