Indijas pāvs

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Aves – putnu klase
■ Galliformes – vistveidīgo kārta
■ Phasianidae – fazānu dzimta
■ Pavo cristatus – Indijas pāvs

Izplatība savvaļā

Indijas pāvs izplatīts Dienvidāzijā – Bangladešā, Butānā, Indijā, Nepālā, Pakistānā un Šrilankā. Pasaules populāciju uzskata par stabilu. Lielākajā daļā areāla pāvu uzskata par svētu un saudzē. Pāvs ir Indijas nacionālais putns, nozīmīgs gan hinduisma, gan budisma reliģijā. Pāvs ir labi pielāgojies dzīvei cilvēka tuvumā un cilvēka pārveidotā vidē.

Indijas pāvs ir populāra suga zoodārzos un putnu kolekcijās. Daudzviet pasaulē tas arī introducēts savvaļā – piemēram, Austrālijā, Bahamu salās, Havaju salās, Japānā un Jaunzēlandē. (Šīs populācijas gan lielākoties nekļūst par īstām savvaļas populācijām, un putni saglabā daļēju atkarību no cilvēka.)

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Indijas pāvi dzīvo hinduistu tempļos?
■ Indijas pāvi ēd čūskas?
■ Pēc "acīm" spalvu vēdeklī var spriest par Indijas pāvu tēviņa vecumu?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit