Grifu pērļvista

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Aves – putnu klase
■ Galliformes – vistveidīgo kārta
■ Numididae – pērļvistu dzimta
■ Acryllium vulturinum – grifu pērļvista

Izplatība savvaļā

Grifu pērļvista izplatīta Āfrikas austrumos – Etiopijā, Kenijā, Somālijā un Tanzānijā. Vērtē, ka populācija ir stabila, un nav pazīmju, ka notiktu skaita samazināšanās vai pastāvētu būtiski apdraudējuma faktori. Savā izplatības areālā grifu pērļvista ir parasts, daudzviet – lielā daudzumā sastopams putns. Iespējams, ka dažviet var ciest no pārmedīšanas. Agrāk sugu novēroja arī Ugandā, kur tagad, domājams, izzudusi.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Grifu pērļvistas kāpj kokos plūkt ogas?
■ Grifu pērļvistas nedzer ūdeni?
■ Grifu pērļvistas nebūvē ligzdas?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit