Edvardsa fazāns

Pasaules Sarkanā grāmata: bīstami apdraudēta suga (Critically Endangered)

Apdraudēto sugu Eiropas programma

Starptautiskā ciltsgrāmata

Vašingtonas konvencijas I pielikums

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Aves – putnu klase
■ Galliformes – vistveidīgo kārta
■ Phasianidae – fazānu dzimta
■ Lophura edwardsi – Edvardsa fazāns

Izplatība savvaļā

Edvardsa fazāns sastopams Dienvidaustrumāzijā, tas ir Vjetnamas endēms. Savvaļas populācija ir ļoti maza un fragmentēta, skaits turpina samazināties. Sugu visvairāk apdraud medības un dzīves vides izpostīšana.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Edvarda fazāns ir izmiris savvaļā?
■ Edvarda fazāniem kaitēja Vjetnamas karš?
■ Edvardsa fazāna populācija cieš no tuvradniecības?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit