Darvina nandu

Vašingtonas konvencijas II pielikums

Eiropas ciltsgrāmata

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Aves – putnu klase
■ Palaeognathae – skrējējputnu infraklase
■ Struthioniformes – strausveidīgo kārta
■ Rheidae – nandu dzimta
■ Rhea pennata – Darvina nandu

Nandu pieder skrējējputniem – neparastu, nelidojošu putnu grupai, kurā iekļauti arī Āfrikas strausi, emu, kazuāri, kivi un tinamu.

Darvina nandu ir viena no trim pašlaik zināmajām nandu sugām. Visizplatītākais un pazīstamākais ir lielais nandu (R. americana), bet populācija samazinās un suga iekļauta Pasaules Sarkanajā grāmatā kā daļēji apdraudēta. Darvina nandu (R. pennata) sauc arī par mazo nandu.

Izplatība savvaļā

Darvina nandu sastopami Dienvidamerikas dienvidos – Argentīnā un arī Čīlē. Sugai ir ļoti plašs izplatības areāls, bet skaits samazinās. Uz Darvina nandu populāciju negatīvi atsaucas medības un olu ievākšana.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Darvina nandu pārvietojas peldot?
■ Darvina nandu pārtiek no indīgām čūskām?
■ Darvina nandu nedzer ūdeni?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit