Baltais kakadu

Vašingtonas konvencijas II pielikums

Pasaules Sarkanā grāmata: apdraudēta suga (Endangered)

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Aves – putnu klase
■ Psittaciformes – papagaiļveidīgo kārta
■ Cacatuidae – kakadu dzimta
■ Cacatua alba – baltais kakadu

Izplatība savvaļā

Baltais kakadu ir Indonēzijas endēms, izplatīts Moluku salu ziemeļdaļā. Populācija turpina samazināties. Baltos kakadu visvairāk apdraud ķeršana nelegālajai tirdzniecībai un dzīves vides samazināšanās, izcērtot mežus.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Baltie kakadu pārtiek no kukaiņiem?
■ Balto kakadu dzimumu var noteikt pēc acu krāsas?
■ Baltie kakadu ar cekula palīdzību rada iespaidu, ka ir lielāki nekā īstenībā?

Atpakaļ uz sarakstu

Galerija

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit