Шаровидный броненосец

Вид, близкий к уязвимому положению (Near Threatened)

Шаровидный броненосец обитает в Южной Америке – в Аргентине, Боливии, Бразилии и Парагвае. В последние годы численность популяции сильно сократилась и вид был признан близким к уязвимому положению. Среди факторов называют интенсивную охоту и сокращение мест обитания. Броненосцев широко используют в пищу, продают как домашних питомцев, а также изготовляют различные сувениры из их панциря.

Охрана вида

■ Включён в Красную книгу мира как вид, близкий к уязвимому положению (NT – Near Threatened).

Обратно в список

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit