Водосвинка

Водосвинка обитает в Южной и Центральной Америке от Панамы на юг до восточных склонов Анд. Вид довольно распространённый, но в населённых местах и вблизи их заметно менее многочисленный. На этих животных охотятся ради мяса и шкур, ведут борьбу как с вредителями сельскохозяйственных культур и конкурентами домашнего скота на пастбищах. Так с 1976 по 1979 год лишь из Аргентины вывезли около 80 000 шкур этих крупных грызунов. Кожа водосвинки имеет свойство растягиваться только в одном направлении и из неё получаются очень хорошие перчатки, а зубы водосвинки местные индейцы используют в качестве украшений.

Обратно в список

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit