Двугорбый верблюд

В мире сейчас насчитывается около 1,4 миллиона двугорбых верблюдов и почти все они – одомашненные животные. Дикая и домашняя формы верблюдов настолько отдалились в процессе одомашнивания, что в 2003 году их официально признали разными видами, так Camelus ferus – дикий верблюд, а Camelus bactrianus – домашний. Домашние двугорбые верблюды широко распространены в Афганистане, Иране, Казахстане, Китае, Монголии и Пакистане.

Обратно в список

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit