Sudrabainais kalitrikss

Vašingtonas konvencijas II pielikums

Eiropas ciltsgrāmata

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Mammalia – zīdītāju klase
■ Primates – primātu kārta
■ Callitrichidae – kalitriksu dzimta
Mico argentatus – sudrabainais kalitrikss

Izplatība savvaļā

Sudrabainais kalitrikss sastopams Brazīlijas ziemeļos. Suga šobrīd nav atzīta par apdraudētu, bet skaits samazinās. Visvairāk kaitē dzīves vides samazināšanās mežu izciršanas dēļ.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Sudrabainie kalitriksi ēd vardes?
■ Sudrabainajiem kalitriksiem dzimst dvīņi?
■ Mazuļus nēsā tēvs, mātei tos piešķir tikai uz barošanu?

Atpakaļ uz sarakstu

Galerija

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit