Rudais ķengurs

Eiropas ciltsgrāmata

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Mammalia – zīdītāju klase
■ Marsupialia – somaiņu infraklase
■ Diprotodontia – diprotodontu kārta
■ Macropodidae – ķenguru dzimta
Macropus rufus – rudais ķengurs

Izplatība savvaļā

Rudais ķengurs sastopams viscaur Austrālijas sausajās iekšzemes teritorijās. Suga ir plaši izplatīta. Ķenguru skaits ir lielāks rajonos, kuri norobežoti pret dingo ienākšanu. Rudais ķengurs Austrālijā tiek ierobežoti medīts komerciālām vajadzībām – gaļas un ādas ieguvei.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Rudais ķengurs ir vislielākais Austrālijas vietējais dzīvnieks?
■ Tikko piedzimis ķengurēns sver mazāk par gramu?
■ Ķenguru tēviņi savā starpā cīnās "boksējoties"?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit