Purva valabijs

Eiropas ciltsgrāmata

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Mammalia – zīdītāju klase
■ Marsupialia – somaiņu infraklase
■ Diprotodontia – diprotodontu kārta
■ Macropodidae – ķenguru dzimta
Wallabia bicolor – purva valabijs
Wallabia bicolor bicolor – purva valabijs (nominālā pasuga)

Izplatība savvaļā

Purva valabijs ir plaši izplatīts Austrālijas austrumu daļā un tuvējās saliņās. Populācija pieaug skaitā, un sugas areāls paplašinās uz dienvidaustrumiem. Neuzskata, ka dzīves vides izmaiņas un medības šobrīd radītu būtiskus draudus sugas izdzīvošanai.

1870. gadā purva valabiji introducēti arī nelielajā (8 x 5 km) Kavau saliņā Jaunzēlandē, kur sastopami vēl joprojām.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Purva valabiji pārtiek no indīgiem augiem?
■ Purva valabiju mātītēm ir divas dzemdes?
■ Neēdama dzīvnieka reputācija purva valabiju neglābj no medībām?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit