Pudu

Pasaules Sarkanā grāmata: daļēji apdraudēta suga (Near Threatened)

Apdraudēto sugu Eiropas programma

Vašingtonas konvencijas I pielikums

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Mammalia – zīdītāju klase
■ Artiodactyla – pārnadžu kārta
■ Cervidae – briežu dzimta
Pudu puda – pudu

Izplatība savvaļā

Pudu izplatīti Čīles dienvidu daļā, nedaudz arī Argentīnā. Savvaļas populācijā ir mazāk nekā 10 000 dzīvnieku, un skaits turpina sarukt. Straujo populācijas samazināšanos izsauc nelegālas medības un pudu ķeršana pārdošanai zoodārziem un privātajām kolekcijām. Pudu apdraud arī mājas suņu uzbrukumi, savukārt konkurenci uz barošanās platībām sagādā mājlopi un Čīlē introducētās briežu sugas. Argentīnā pudu kaitē arī straujā ceļu tīkla attīstība nacionālajos parkos.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Pudu ir mazākie briedīši pasaulē?
■ Pudu patīk kāpelēt pa kokiem?
■ Pudu ar nodomu sabradā bambusu dzinumus?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit