Moko

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Mammalia – zīdītāju klase
■ Rodentia – grauzēju kārta
■ Caviidae – jūrascūciņu dzimta
Kerodon rupestris – moko

Izplatība savvaļā

Moko sastopams Dienvidamerikā – Brazīlijas ziemeļaustrumos rajonā no Minasžeraisas štata dienvidrietumos līdz Searai ziemeļaustrumos. Moko arī introducēts Fernandu di Noroņas salā 1967. gadā.
Moko medī pārtikai viscaur to areālā. Tomēr moko nav iekļauts apdraudēto sugu sarakstos, jo ir plaši izplatīts, lielā skaitā, sastopams daudzās aizsargājamajās dabas teritorijās.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Moko tēviņi ir miermīlīgāki nekā mātītes?
■ 2 dienas veci moko mazuļi ēd zāli?
■ Moko var pievilināt ar svilpienu?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit