Mazais planētājkuskuss

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Mammalia – zīdītāju klase
■ Marsupialia – somaiņu infraklase
■ Diprotodontia – diprotodontu kārta
■ Petauridae – planētājkuskusu dzimta
Petaurus breviceps – mazais planētājkuskuss

Izplatība savvaļā

Mazie planētājkuskusi dabā sastopami Austrālijas ziemeļu un austrumu daļā, Jaungvinejā un Bismarka arhipelāgā. 1835. gadā introducēti Tasmānijā.

Austrālijā suga ir bieži sastopama, populācija ir stabila. Uz skaitu var atsaukties mežu izciršana lauksaimniecības zemēm, mežu ugunsgrēki.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Planētājkuskusi lapas pārnēsā astītē?
■ Planētājkuskusus dēvē par cukurvāverēm, jo tie iecienījuši saldumus?
■ Tikko dzimis planētājkuskusu mazulis nesver pat piektdaļu grama?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit