Kinkažu

Eiropas ciltsgrāmata

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Mammalia – zīdītāju klase
■ Carnivora – plēsēju kārta
■ Procyonidae – jenotu dzimta
Potos flavus – kinkažu

Izplatība savvaļā

Kinkažu satopami tropu mežos Centrālamerikā un Dienvidamerikā – no Meksikas dienvidiem līdz Brazīlijai. Sugu apdraud dzīves vides samazināšanās, visvairāk – mežu izciršana. Kinkažu nereti arī tiek medīti gan mīksto kažokādiņu dēļ, gan pārtikai.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Kinkažu ir "piektā kāja"?
■ Kinkažu mēdz baroties ar kājām gaisā?
■ Vīģu koku sēklas labāk dīgst pēc tam, kad izgājušas cauri kinkažu barības traktam?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit