Indijas dzeloņcūka

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Mammalia – zīdītāju klase
■ Rodentia – grauzēju kārta
■ Hystricidae – dzeloņcūku dzimta
Hystrix indica – Indijas dzeloņcūka

Izplatība savvaļā

Indijas dzeloņcūkas plaši izplatītas Āzijas dienvidu daļā un Tuvajos Austrumos. Sastopamas arī Himalaju kalnos līdz 2400 m augstumam.

Dzeloņcūkām pārmet ražas postīšanu un tās medī gan šī kaitējuma, gan lielisko, dekoratīvo adatu dēļ. Indijas dzeloņcūkas izzudušas Singapūrā un ir ļoti retas Arābijā, kur fermeri tām dara galu, tikko pamana.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Dzeloņcūku mazuļi dzimst labi attīstīti un klāti ar adatām?
■ Dzeloņcūkas var ar savām adatām smagi savainot leopardus un tīģerus?
■ Atradušas kaulus, dzeloņcūkas tos savāc un sakrāj pie savas alas?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit