Huzārpērtiķis

Vašingtonas konvencijas II pielikums

Eiropas ciltsgrāmata

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Mammalia – zīdītāju klase
■ Primates – primātu kārta
■ Cercopithecidae – mērkaķu dzimta
Erythrocebus patas – huzārpērtiķis

Izplatība savvaļā

Huzārpērtiķi sastopami Āfrikas centrālajā daļā uz dienvidiem no Sahāras tuksneša un uz ziemeļiem no ekvatoriālajiem mežiem. Suga ir bieži sastopama, tomēr populācija samazinās. Huzārpērtiķus daudzviet medī pārtikai vai iznīcina kā ražas nopostītājus. Daļā areāla sugu apdraud dzīves vides zudums pārganīšanas un lauksaimniecības platību paplašināšanas dēļ. Huzārpērtiķus arī pārdod kā mājas mīluļus un izmantošanai medicīniskos pētījumos.

Lasiet tālāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Huzārpērtiķi dienu pavada uz zemes, bet nakšņo kokos?
■ Huzārpērtiķi ir visātrākie skrējēji no primātiem?
■ Huzārpērtiķi izposta kokvilnas stādījumus, mielojoties ar ziediem?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit