Feneklapsa

Vašingtonas konvencijas II pielikums

Eiropas ciltsgrāmata

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Mammalia – zīdītāju klase
■ Carnivora – plēsēju kārta
■ Canidae – suņu dzimta
Vulpes zerda – feneklapsa

Izplatība savvaļā

Feneklapsa sastopama Ziemeļāfrikas tuksnešos un pustuksnešos – Alžīrijā, Čadā, Ēģiptē, Lībijā, Mali, Mauritānijā, Marokā, Nigērā, Sudānā, Tunisijā. Vēl arvien nav pilnīgi precīzu ziņu par populācijas lielumu, tomēr, tā kā suga ir salīdzinoši plaši sastopama un nav zināmi būtiski apdraudējuma faktori, feneklapsa vairs nav iekļauta pasaules apdraudēto sugu sarakstos. Tiesa, ir zināms, ka vietējie iedzīvotāji feneklapsas ķer slazdos rādīšanai un pārdošanai tūristiem.

Lasiet par feneklapsām Rīgas zoodārzā:

Petrovs P., Ivasenko T. 2009. Feneklapsu Vulpes zerda vairošana Rīgas zoodārzā. – Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs 2008. 47.–50. lpp.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Feneklapsa ir vismazākā no lapsām?
■ Feneklapsas veido pāri uz mūžu?
■ Feneklapsas spēj pilnībā iztikt bez dzeramā ūdens?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit