Degunlācītis

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Mammalia – zīdītāju klase
■ Carnivora – plēsēju kārta
■ Procyonidae – jenotu dzimta
Nasua nasua – degunlācītis

Izplatība savvaļā

Degunlācītis jeb koati savvaļā sastopams Dienvidamerikas tropu mežos – Argentīnas ziemeļos, Bolīvijā, Brazīlijā, Ekvadorā, Kolumbijā, Paragvajā, Peru, Urugvajā un Venecuēlā. Suga nav iekļauta Pasaules Sarkanajā grāmatā, jo bieži sastopama. Tomēr degunlācīšu populācija samazinās medīšanas un mežu izciršanas (dzīves vides samazināšanās) dēļ.

Degunlācīši tikuši introducēti Robinsona Kruzo salā – vienā no Čīlei piederošajām Huana Fernandesa salām Klusajā okeānā.

Lasiet par degunlācīšiem Rīgas zoodārzā: 

Ingmārs Līdaka. Bēgšana lietus aizsegā. [10.–11.07.2009.]

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Degunlācīšiem aste kalpo kā tvērējaste?
■ Degunlācīši ir vistu zagļi?
■ Koatimundi un koati nav viens un tas pats?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit