Belangera tupaja

Vašingtonas konvencijas II pielikums

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Mammalia – zīdītāju klase
■ Scadentia – tupaju kārta
■ Tupaiidae – tupaju dzimta
Tupaia belangeri – Belangera tupaja

Izplatība savvaļā

Belangera tupajas sastopamas Dienvidaustrumāzijā. Plaši izplatīta un parasta suga tropu mežos Bangladešā, Butānā, Indijā, Kambodžā, Ķīnā, Laosā, Malaizijā, Mjanmā un Vjetnamā.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Tupaju mazuļi aug "bērnu ligzdā", bet vecāki tikmēr uzturas savā ligzdā?
■ Tupaju māte mazuļus aprauga tikai reizi 48 stundās?
■ Tupajas savus mazuļus iezīmē, lai nesajauktu ar svešiem?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit