Austrumu pundurkalitrikss

Vašingtonas konvencijas II pielikums

Klasifikācija

■ Chordata – hordaiņu tips
■ Mammalia – zīdītāju klase
■ Primates – primātu kārta
■ Callitrichidae – kalitriksu dzimta
Callithrix pygmaea – pundurkalitrikss
Callithrix pygmaea niveiventris – austrumu pundurkalitrikss

Par sugas taksonomiju viedokļi dalās. Vairāki autori uzskata, ka pundurkalitrikss jānodala atsevišķā ģintī Cebuella (kā Cebuella pygmaea).

Izplatība savvaļā

Pundurkalitrikss apdzīvo Amazones baseina lietus mežus Dienvidamerikā – Bolīvijā, Brazīlijā, Ekvadorā, Kolumbijā un Peru. Suga ir diezgan parasta un izplatīta, tomēr populācija samazinās. Galvenie apdraudējuma faktori – medības, mājas mīluļu eksports un dzīves vides samazināšanās.

Lasiet vairāk!

Vai ir tiesa, ka

■ Pundurkalitrikss ir vismazākais no pērtiķiem?
■ Pundurkalitriksi laiku pavada, koku mizā izgraužot daudzus sīkus caurumiņus?
■ Tēvs mazuļus nēsā uz muguras un mātei tos atdod vienīgi uz zīdīšanu?

Atpakaļ uz sarakstu

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit