European Forest Reindeer

IUCN Red List: Vulnerable

European Studbook

European Forest Reindeer (Rangifer tarandus fennicus) is one of three wild Reindeer subspecies found in Europe (along with Mountain Reindeer of Southern Norway, and Svalbard Reindeer). Forest subspecies occurs in two isolated subpopulations in Finland. The population trend is currently unclear. The main threats include habitat loss through logging, as well as disturbance by humans due to winter sporting activities. A potential problem is hybridization with domestic reindeer.

Conservation

■ Reindeer is included in the IUCN Red List of Threatened Species in 2015, listed as Vulnerable (VU).
■ Within EAZA, European Forest Reindeer captive population data are recorded in European Studbook since 2001. The studbook is kept by Nordens Ark, Hunnebostrand.
■ Listed in Appendix III of Bern Convention, as a protected fauna species in Europe.

Back to list

Šīs tīmekļa vietnes pārzinis ir Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, elektroniskā pasta adrese: info@rigazoo.lv.

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Uzkrātās sīkdatnes var būt pieejamas arī mūsu pārbaudītiem un uzticamiem sadarbības partneriem (trešajām pusēm). Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes, taču Jums jāņem vērā, ka, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļa vietne nevarēs darboties pilnvērtīgi. Papildus informācija šeit